{month}
{day}

Kiskőrös DAOP-5.1.2/A-09-2f-2011-0005/03)

Több mint sport Kiskőrösért!

 

Kiskőrös város Polgármesteri Hivatala által kiírt, Sportnap (Kiskőrös DAOP-5.1.2/A-09-2f-2011-0005/03) című pályázatát, a budapesti székhellyel rendelkező FODISZ (Fogyatékosok Országos Szabadidő és Diáksport Szövetsége) nyerte el.

A programsorozatban közlekedésbiztonsági előadássorozat keretében ismerkedhettek meg a tanulók a helyes közlekedési szabályokkal június első napjaiban. Az elméletben halottakat összekapcsolták a résztvevők a gyakorlati ismeretekkel. A Közúti Múzeum parkjában kerékpározhattak. A kisebbek is, a lábbal hajtható motorokkal való közlekedés során az előadáson halottakat alkalmazták az általuk irányított közlekedési lámpánál és a gyalogátkelőhelyen. Ismertető táblák segítségével interaktív módon a kerékpár részeit, s kötelező elemeit is megtanulták. A foglalkozások koronázásaként vezethették az úthengert.

2015. június 10-én az újjáépült kiskőrösi városközpontban színes sportprogram várta az érdeklődőket.  10 órakor futóversennyel indult a jelenlevő kb. 150 vendég. Mindenki képességeinek megfelelő távolságot választhatott.  10 óra 30 perckor a Városi Sportcsarnokban Magyarország első, és egyetlen akrobata színháza, a Face Time nevet viselő csoport kápráztatta el ügyességével, humorával a látogatókat. A csapat, néhol lélegzetelállító mutatványaival, már az egész világot bejárta.

A Főtéren közben felállt a kerékpár ügyességi pálya, ahol bárki kipróbálhatta, hogyan tud a kerékpárral szlalomozni, léc alatt átbújni, billenő akadályon átmenni. Aki elfáradt, kevesebb energiát igénylő tevékenységeket végezhetett. „Megmérethette tüdőkapacitását”, azaz lufit fújhatott, közlekedési TOTÓ-t tölthetett ki. Minden helyes megoldásért egy póló volt a jutalom. Aki művészi kifejező eszközök segítségével kapcsolódott a programhoz, az rajzolt a „Mit jelent nekem a sport?” című pályázatra. Délután sorverseny várta a vendégeket, ahol pólók és foci labdákat kaptak a csapatok.

Folyamatos tevékenységként, Ability park, és arcfestészet működött a program ideje alatt.

Az egész napos tevékenység keretében a program látogatói megismerkedhettek, és megcsodálhatták, a felújított kiskőrösi városrészt.

Ezúton szeretném megköszönni szervező társaimnak, Lovász Editnek, Kuti Zoltánnak, Orcsikné Fejes Máriának, Tisza Zoltánnak és Toponári Gábornak, a FODISZ ügyvezető elnökének a segítséget.

 Kiskőrös, 2015. június 10.

                                                                             Bányásziné Lukács Margit