{month}
{day}

Határon innen és túl, tehetségtábor Salgóbányán



Határon innen és túl, tehetségtábor Salgóbányán


A kiskőrösi (Bács-Kiskun megye) EGYMI intézményében működő „Velünk Mozdulj” DSE NTP-TSZT-MPA-12 sikeres pályázatának köszönhetően 70 tehetséges tanuló, határon innen és túlról, vehetett részt 2013. november 6-9-ig Salgóbányán szaktáborban.






A program célja a tehetséges tanulóknak versenyzési, és bemutatkozási lehetőség biztosítása határon innen és túl.
A projektben 6 csapat vett részt. Tornalja Gimnázium, Solosnica Redukacne Centrum, Dunavecse Duna Menti EGYMI, Csécse Általános Iskola, Salgótarján Illyés Gyuláné Speciális Általános Iskola és Szakiskola, valamint, Kiskőrös EGYMI. Toponáry Gábor a FODISZ ügyvezető elnöke, aki szakértőként vett részt a programban, megbeszélést folytatott a határon túli intézmények képviselőivel.




Ezekben a napokban több tehetségterületen bizonyíthattak maguknak, egymásnak és edzőiknek a diákok.
A tanulókat kísérő edzők, pedagógusok is aktívan részt vettek párban és csoportban egyaránt a programokon. Mindkét este műhelymunka zajlott. A téma a tehetséges tanulók fel-és megismerési lehetőségei, valamint a tehetségek által is jól használható stressz kezelési eljárások lehetséges módjai.


Az eseményen különböző típusú közintézményben tanuló, különböző országból érkező, különböző korosztályú, és nemű, különböző tehetségterületen kiemelkedő diákok dolgoztak együtt, egységben, egymást segítve, s ez tette igazán különlegessé és sikeressé ezt a programot.



Bányásziné Lukács Margit