{month}
{day}

19. Lillafüredi Tüskevár Túrára

2019. szeptember 24-én rendeztük meg a 19. Tüskevár túránkat, melynek helyszínéül a csodálatosan szép Lillafüredet választottuk. A túrára fogyatékkal élő diákokat vártunk, a természetjárás megszerettetése, az egészséges életmód kialakítása céljául. Több mint 200 tanuló vett részt a rendezvényen, kísérő pedagógusokkal, szülőkkel.

A túrát közös vidám énekléssel nyitottuk meg a LÁEV kisvasút előtti téren, ismertetésre került a barangolás játékos feladata, mely hat helyszínnel biztosította a természetjáró túra eredményes teljesítését.

A játékos feladatlap a helyszín nevezetességeire fókuszált, a rejtvény pedig érdekes megfejtést eredményezett. Az idő szép őszi nappal ajándékozott meg bennünket, kellemes napsütéssel kísérve. Girincsről, a Kézenfogva Alapítványtól is nagy számban érkeztek sajátos nevelésű igényű tanulók.

A gyerekek a túra befejeztével kipróbálhatták „Teqball” asztalt mellyen több fajta sport is űzhető, és számtalan szabadtéri sportjátékot is.  Az eredményes túráért a tanulókat oklevéllel és ajándékkal jutalmaztuk.

Köszönjük a lehetőséget a FODISZ-nak, hogy ismét lehetővé vált számunkra az iskolai túra megrendezése. A gyerekektől és a kollégáktól sok pozitív visszajelzést kaptunk, „ ez egy fantasztikus nap volt.”

 

Miskolc, 2019. 09. 25.

 

Demkó Andrea

Diákönkormányzat vezető, a túra szervezője

Galéria