{month}
{day}

Parasportnapi beszámoló

Parasport nap az iskolánkban:

 

Testnevelés órán a felsős osztályokkal külön, külön beszélgettünk, és foglalkoztunk a parasportolók által átélt nehézségekről. Tanulószobán megnézték a parasportolók

Ezért is olyan ügyességi feladatokat válogattam össze, melyben valamelyik végtagjuk nélkül, vagy eltakart szemmel kell feladatokat megcsinálni.

Ilyen feladatok voltak:

1.    Bekötött szemmel páronként felállnak a diákok egymással szemben, tenyerüket előre tartva közelednek egymás felé, és találkozniuk kell tenyerükkel pacsit adva egymásnak.

2.     Páronként felállnak a diákok, az egyiküknek bekötött szemmel kell végigmenni egy akadálypályán, ahol a társuk szóban navigálja őket.

3.    Fiúk, és lányok külön kézfogással kört alkotva állnak fel. Bekötött szemmel egy hullahopp karikával a karjukon az a feladat, hogy a karikát váll és törzsmozgással, átbújva rajta továbbítsák a társnak, a kézfogás elengedése nélkül.

4.    Bekötött szemmel ugrókötelezés, hullahoppozás.

5.    Tárgyak felismerése tapintással bekötött szemmel.

6.    Akadálypán haladás egy lábbal.

7.    Páronként egyik lábukkal egymáshoz kötve akadálypályán haladás.

8.    Az egyik alsós kolléga olyan sorversenyt állított össze a diákoknak, ahol egy lábon végzendő feladatok voltak (pl.:indiánszökdelés, egy lábon szökdelés, sántaróka járás).

9.     A másik alsós kolléga először kéz nélküli egyensúlyozó járást végeztetett a diákokkal vonalon, majd gólya viszi a fiát, és összekötött lábbal ugrálást. Végül bekötött szemmel volt társ vezetése, célbadobás, és labdaadogatás körben.

 

A gyerekek mind élvezték a feladatokat, és kihívásként vették, hogy nehezített körülmények között kellett jó eredményeket, vagy pontot elérniük.

Ezekkel a feladatokkal a gyerekek különböző képességeit is fejlesztettük:

a másság elfogadása, együttműködő képesség, segítőkészség, együttérzés.

Megértették, hogy nem szabad feladni, hanem akarással, jó hozzáállással, csapatmunkával, küzdelemmel sikerülhet elérni bármit az életükben. 

Galéria