{month}
{day}

6 napos tábor Lakitelek-Tőserdőn / szakmai beszámoló



SZAKMAI BESZÁMOLÓ 


NTP-TÁB-20-0030 KÓDSZÁMÚ PÁLYÁZAT 




A Nemzeti Tehetségprogram keretében 6 napos tábor zajlott Lakiteleken, 2021. június 21-2021. június 26. között, a Velünk mozdulj Diáksport Egyesület, NTP-20-TÁB-0030-as pályázatának keretében. 34 sportoló, és 6 felnőtt vett részt a testi-kinesztetikus területre fókuszáló programokban. Szikrázó napsütésben tevékenykedhettek a sportolók. Elvárásfa készítése, szabályok alkotása biztosította a tábor gördülékenységét. Minden nap edzések, és mozgásprogramok segítették a táborlakók ügyességének, sportági tudásának, és erőnlétének fejlődését. Napi programként szerepeltek ökölvívó-, futballedzések, és a TISZAGYM Sportközpontban végzett erősítések. Ezeken kívül, kenutúra Tiszaugon, csónakázás a Holt Tiszán, úszás a Tősfürdő úszómedencéjében, erdei túra Lendvai Edit vezetésével - amit néhol mocsárban végzett járás tarkított -, szerepelt a tevékenységek palettáján. Az erdei túra egyes részei bátorságpróbaként is szerepeltek. Kerékpár ügyességi verseny, és fitness boksz, Lohin Katalin okleveles életmódtanácsadó, fitness edző irányításával, színesítette a programot. A fitness bokszedzést nyitottá tettük minden érdeklődő számára, ingyenes részvétellel. Nagyon sokan éltek is ezzel a kivételes lehetőséggel, és közel 50 fő mozgott együtt a tábor lakóival. A héten közös edzés valósul meg Hideg László, a Hideg László Ökölvívó Egyesület elnökének, és Tisza Zoltán ökölvívó edzőnek a közreműködésével. A Tőserdei Kultúrközpontban, tárlatvezetésen is részt vehettek az érdeklődők. Minden este szakmai megbeszélés zajlott a sportban tehetséges diákok felkészítésének aktuális kérdéseiről.

A napközben elvesztett kalóriák utánpótlására fánk, és palacsintasütés, pizza evés szolgált. Nyitó-és záró tábortüzet is terveztünk, ez azonban a tűzgyújtási tilalom miatt, alkalmazkodva a rendelethez, meghiúsult. Ehelyett, hogy a tábort még emlékezetesebbé tegyük, az utolsó este Veréb József zenész kápráztatta el magas szintű zenei produkciójával a résztvevőket. 2021. Június 26-án, fáradtan, de sok felejthetetlen élménnyel gazdagabban hagyták el Lakiteleket a résztvevők.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani Lakitelek Polgármesterének, Madari Róbertnek, Tiszaug polgármesterének, Sinka Ferenc Mártonnak, a Tőserdei Kultúrközpont vezetőjének, Honti Attilának, Tisza Dánielnek, a TISZAGYM Sportközpont vezetőjének, valamint minden kisérő pedagógusnak, és segítőnek önzetlen támogatásáért!
A tábor a Nemzeti Tehetségprogram, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, és az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatásának köszönhetően valósult meg.

Lakitelek, 2021. 06. 26.



Bányásziné Lukács Margit, a Velünk mozdulj Diáksport Egyesület elnöke, a tábor vezetője 


A program szakmai beszámolója itt olvasható.